gelukkige kat

9 levens en 7 beste kattenpraktijken

Katten zijn al duizenden jaren geliefde huisdieren voor veel huishoudens. Deze prachtige dieren verdienen ook hetzelfde geluk dat ze hun baasjes geven. Katten krijgen echter veel slechte pers, voornamelijk vanwege de algemene, zogezegd 'duivelse' aard van deze pelsballen. Hoewel de meeste katten hun baasjes overlladen met klauwkrabben, verandert dit niets aan het feit dat ze een uitstekende knuffelpartner zijn. Als u onlangs kattenouder bent geworden of van plan bent een kat mee naar huis te nemen, zijn er veel dingen die u kunt doen om uw kat vanaf de eerste dag gelukkig en tevreden te houden! Met dat in gedachten hebben we in dit artikel 7 tips samengesteld om je kat gelukkig te houden.

Laten we eens kijken, zodat jij en je pelsbaby zich kunnen hechten zoals het hoort!

Houd je katten actief

Katten zijn natuurlijke atleten en hebben de neiging om steeds in beweging te zijn. Je moet echter altijd proberen te voorkomen dat katten uit je huis ontsnappen en ronddwalen - vooral als het mannetjes zijn. Ze zullen in de problemen komen met andere katten in de buurt en je zult je zorgen maken tot je maag zich omdraait.

Daarom is het erg belangrijk dat je ze binnenshuis actief houdt. Hoewel dit niet bepaald een makkie is, kun je ze altijd bezig houden met kattensnoepjes en hun routine opbouwen rond een paar gezonde activiteiten. Koop bijvoorbeeld een paar speeltjes; speelgoed met zwaailicht en geluid, laserpointers, of misschien kattenspeelgoed met touwtjes of speelgoed dat beweegt.

Als u in een rustige en gemoedelijke buurt woont, kunt u ook een harnas en een riem kopen en uw kat trainen om met u te wandelen. Het klinkt misschien een beetje ongewoon, maar dit is de meest verantwoorde manier om je katten te laten wandelen. Dit is het gemakkelijkst te doen als uw kat jong is - en denk er altijd aan om ze te behandelen na goed gedrag! Het werkt niet zo goed als voor honden, maar het helpt zeker om hun routine vorm te geven!

Help je kat jagen

Katten zijn ook natuurlijke jagers en erg nieuwsgierige wezens. Als je ze niet op dezelfde manier stimuleert, zullen ze naar buiten willen. Je kunt dit doen door hun favoriete lekkernijen te verbergen, zodat ze moeten "jagen" naar de lekkernijen. Je kunt ook speelgoed gebruiken dat kan worden bestuurd om te bewegen om het jachtinstinct van je kat te oefenen.

Geef je kat een metgezel

Het is aangetoond dat binnenkatten gelukkiger zijn als ze een andere metgezel hebben om mee te spelen. Dit is vooral belangrijk als je niet de hele dag thuis kunt zijn bij je katten. U kunt dit eenvoudig doen door een andere kat uit het asiel te adopteren. Als je op dit moment de verantwoordelijkheid voor een andere kat niet op je kunt nemen, kun je ook speelafspraken maken met andere kattenbezitters. Katten houden van gezelschap, het is een goede manier om ze gelukkig te maken.

Haal buiten naar binnen

Als je een kat hebt, weet je waarschijnlijk dat ze dol zijn op klimmen. Je hebt misschien gemerkt dat ze op elk meubelstuk proberen te komen. Natuurlijk klimmen ze graag in bomen om daar te zitten en ook op zoek te gaan naar prooien. Om een ​​kat gelukkig te houden, kun je dit kliminstinct helpen stimuleren. Kattenbomen zijn een geweldige manier om dit te doen. Je kunt er gemakkelijk een kopen of er zelf een maken. Je kunt ook kattenplanken toevoegen aan alle kamers in huis of aan de favoriete kamers van je kat, zodat ze zo lang als ze willen kunnen sporten en klimmen.

Als je binnen voldoende ruimte hebt, kun je ook kattengras binnen planten - bij voorkeur in een pot of twee zodat ze kunnen grazen. Als je het nog niet weet, katten eten gras als ze maagklachten hebben.

Gebruik afsluitingen

Als je het je kunt veroorloven om die weg in te slaan, installeer dan een afgeschermde veranda voor je kat zodat ze veilig van het buitenleven kan genieten. Als je een serre hebt, kan dit een uitstekende manier zijn om je kat te helpen ontspannen in de winter, aangezien ze nog niet gewend zijn om buiten rond te dwalen. Je kunt ook een omheining rond je raam maken, dit zal je kat helpen het gevoel van buiten te krijgen en het zal een goede ruimte zijn waar je kat gelukkig kan rondhangen.

Koop een vogelkooi

Dus, voor het geval u dit een nieuw idee vindt - uw kat kan zelfs een goede partner worden voor uw huisdieren, als u die heeft. Vooral als ze samen zijn opgegroeid, zal uw kat fungeren als een bewaker voor uw vogels en kippen en de buurtkatten voor altijd weghouden.

We adviseren echter niet om uw kat zonder toezicht bij uw vogels achter te laten. In plaats daarvan raden we aan om een ​​vogelkooi te kopen, misschien een paar kippen, en je kat zal ze graag van een afstand observeren.

Toon ze liefde

Uiteindelijk is deze eenvoudige stap het meest effectief om uw kat gelukkig te houden. Gedomesticeerde katten hebben aandacht van hun baasjes nodig en ze snakken ernaar als het er niet is - ze zijn er net iets subtieler in dan honden. Geef je kat elke dag aandacht. Aai uw kat regelmatig. Ga lekker liggen en breng tijd door met je kat. Besteed tijd aan spelen en houd uw kat actief en laat het niet alleen aan het speelgoed over. Door van uw kat te houden, houdt u uw kat altijd gelukkig en blij!

Het is duidelijk dat de eigenaar van een kat bepaalt hoe gelukkig het leven van een kat zal zijn. Het bezitten van een kat is een grote verantwoordelijkheid en je moet ze de juiste aandacht geven om ze gelukkig te houden. Afgezien van het bovenstaande is het vanzelfsprekend dat kattenbezitters ook moeten voldoen aan hun basisbehoeften, zoals ervoor zorgen dat ze veilig, goed gevoed, gezond en in een schone omgeving zijn. Zolang je goed voor ze zorgt, kun je er zeker van zijn dat ze gelukkig en tevreden zullen zijn!