Slapende kat - Pixabay

Misschien heb je net een nieuwe kat gekregen of heb je er al een tijdje een in je familie. Hoe dan ook, je kent maar al te goed de onuitgesproken concurrentie om de favoriete persoon van de kat te zijn, vooral voor het slapengaan. Als je je afvraagt ​​hoe katten kiezen met wie ze slapen, dan hebben we hier het antwoord.

Uw kat kan de persoon kiezen met wie hij de meeste band heeft om 's nachts mee te knuffelen. Maar als u merkt dat uw kat iemand anders uitkiest om mee te slapen, kan er een andere reden spelen. Hier is een lijst met mogelijke factoren -

  • Liever bij degenen zijn die hen voeden
  • Slapen op een comfortabele plek
  • De band met een bepaald persoon versterken
  • Een beschikbare en handige plek kiezen
  • Persoonlijkheidsproblemen

Welke invloed hebben deze factoren op de voorkeur van uw kat als slaappartner? We zullen ze allemaal in het onderstaande artikel toelichten. Dus lees alsjeblieft verder.

Hoe katten hun favoriete persoon kiezen om mee te slapen

Laten we enkele van de hierboven genoemde redenen eens nader bekijken.

Een voorkeur om bij degenen te zijn die hen voeden

Katten zijn ingesteld om te jagen om ervoor te zorgen dat ze hun buik kunnen vullen. Gedomesticeerde katten, zoals uw huisdier thuis, weten dat voedsel uit een andere bron komt. Net als het gezegde: "de weg naar het hart van een man gaat door zijn maag", hetzelfde geldt voor je kat. Uw kat kan ervoor kiezen om te slapen met de persoon die haar elke dag voedt, als blijk van waardering en om ervoor te zorgen dat het eten blijft komen.

Een comfortabele plek kiezen

Je bent misschien verbaasd en een beetje teleurgesteld als je weet dat je de favoriete mens van de kat bent, maar hij of zij kiest er niet voor om 's nachts bij je te slapen. De reden hiervoor kan gewoon te maken hebben met comfort. Katten vinden het ook leuk om comfortabel en gezellig te zijn als ze slapen, en als je bed gewoon niet lekker zit of niet genoeg dekens heeft om mee te knuffelen, kan je kat ervoor kiezen om met iemand anders te slapen.

Een band ontwikkelen

Katten ontwikkelen een natuurlijke band met mensen, en als u uw kat al heeft gehad sinds het een kitten was, zou de band helemaal terug kunnen gaan naar de babytijd. Als een kat een band met iemand heeft, geeft die persoon hem een ​​veilig gevoel. De kat vertrouwt die persoon en voelt zich op zijn best als die persoon dichtbij is. Natuurlijk wil een kat slapen met iemand met wie hij een sterke band heeft ontwikkeld.

Een handige en toegankelijke plek kiezen

Liefde en genegenheid zijn niet de enige redenen waarom katten een specifieke partner voor het slapengaan zullen kiezen. Onthoud dat katten het heerlijk vinden om 's nachts op te staan ​​en op onderzoek uit te gaan. Met wie uw kat wil slapen, kan de meest geschikte plek in huis zijn voor nachtelijke activiteiten.

Laat iemand in uw huis de slaapkamerdeur openstaan ​​terwijl alle anderen die van hen sluiten? Staat iemand altijd midden in de nacht op om naar de badkamer te gaan? Ze zijn misschien wel een favoriet bij je kat, omdat hij gemakkelijk kan opstaan ​​om te spelen als de stemming toeslaat.

Persoonlijkheid

Net als bij een band, hebben compatibele persoonlijkheden een sterke invloed op hoe een kat zijn favoriete persoon kiest. Als uw kat speels en avontuurlijk is, zult u merken dat zijn favoriete persoon een kind bij u thuis is. Is uw kat meer ontspannen en lui? Hij of zij kan aangetrokken worden tot de persoon die de dag het liefst op de bank doorbrengt. Nogmaals, bij het naar bed gaan, is het niet meer dan normaal dat een kat ervoor kiest om met zijn favoriete persoon te slapen.

Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?

Als je een bed deelt met je partner, maar je kat wil alleen met een van jullie slapen, dan kan het zijn dat de persoonlijkheid of band van invloed is op de keuze van de kat. Een kat zal natuurlijk de voorkeur geven aan iemand met wie ze een sterkere band heeft. Als je merkt dat je partner de favoriet van je kat lijkt te zijn, maar je kat er nog steeds voor kiest om met jou naar bed te gaan, kunnen andere factoren dit verklaren.

Uw kat vindt uw kant van het bed misschien leuker omdat deze een meer ideale temperatuur heeft of zachter is. Of uw slaapgewoonten zijn mogelijk meer compatibel met die van uw kat, zodat u een gemakkelijkere slaappartner bent. Natuurlijk genieten veel katachtigen er gewoon van om de beste plek in het bed te pakken - precies in het midden!

Hechten katten zich aan één persoon?

Katten zullen van nature gehecht raken aan hun baasjes. Zij zijn tenslotte degenen die hen alles bieden wat ze nodig hebben voor een comfortabel leven. Als er echter meer dan één persoon in huis is, merkt u misschien dat uw kat gehecht lijkt te zijn aan de ene persoon boven de andere.

Hoewel dit natuurlijk en heel gebruikelijk is, hangt het af van de persoonlijkheid van elke kat of het wel of niet gebeurt. De ene kat kan erg gehecht zijn aan een bepaalde persoon, terwijl een andere kat in dezelfde familie iedereen als hetzelfde beschouwt of gehecht is aan een andere persoon.

Hoe kiezen katten hun favoriete persoon?

Hoewel katten kieskeurig zijn als het gaat om aan wie ze gehecht zijn, kiezen ze hun favoriete persoon, net als elk ander dier of mens. Katten zullen hun favoriete persoon kiezen op basis van een aantal factoren, zoals met wie ze een band hebben als kitten, met wiens persoonlijkheid ze het meest compatibel zijn en wie de meeste tijd met hen doorbrengt.

Waar slapen katten 's nachts graag?

Katten zijn van nature actiever 's nachts, dus het is waarschijnlijk dat ze de hele nacht vaak wakker worden om te spelen, eten of jagen. Hierdoor hebben ze waarschijnlijk meer dan één favoriete slaapplaats en zullen ze elke keer dat ze gaan slapen een andere kiezen. Kattenbezitters hebben opgemerkt dat hun bedden, andere meubels en de kattenmand de meest populaire plekken zijn waar hun katten slapen.

Waarom slapen katten op jou?

Uw kat kan ervoor kiezen om op u te slapen als een manier om zijn genegenheid te tonen en uw band te verdiepen. Omdat katten er de voorkeur aan geven alert te zijn en klaar voor de jacht, brengt slapen ze in een lichte toestand. Als uw kat ervoor kiest om op u te slapen, is dit een goede indicatie dat hij of zij u vertrouwt en zich veilig en zeker voelt in uw aanwezigheid.

Waarom slapen katten aan het einde van het bed?

Katten slapen graag aan het hoofdeinde van het bed, zodat ze zich dicht bij je kunnen voelen terwijl ze slapen, maar toch gemakkelijk weg kunnen komen als ze midden in de nacht willen opstaan ​​om op onderzoek uit te gaan. Katten zullen er ook voor kiezen om aan uw voeten te slapen in plaats van dichter bij u, zodat ze toch bij u kunnen slapen zonder oververhit te raken door uw lichaamswarmte.

Moet u uw kat bij u laten slapen?

Uw kat bij u laten slapen is een kwestie van voorkeur. Er zijn een aantal redenen waarom katteneigenaren hun katten verbieden om met hen naar bed te gaan. Allergieën, verminderde blootstelling aan vlooien en andere parasieten, en geen goede nachtrust krijgen, behoren tot de belangrijkste redenen.

Het heeft echter veel voordelen om uw kat in uw bed te laten slapen. Een zachte kat in je bed heeft een kalmerend effect en je zult merken dat je gemakkelijker in slaap kunt vallen. Door je kat bij je te laten slapen, bevordert het ook de band, vooral als je een druk schema hebt en anders niet veel tijd met je kat kunt doorbrengen.

Dat gezegd hebbende, kunnen sommige katten het slaappatroon van hun eigenaar verstoren. Er zijn manieren om uw kat voorzichtig te leren u 's nachts niet wakker te maken, maar dit trainingsniveau vereist meestal geduld en doorzettingsvermogen. Voor velen is een gemakkelijkere oplossing om de kat 's nachts in een aparte kamer te houden.

Beschermen katten u terwijl u slaapt?

Katten zijn onafhankelijke wezens, dus het kan een verrassing zijn om te horen dat ze van nature erg beschermend zijn voor hun gezinsleden. Als je de hele dag goed op je kat let, zul je merken dat hij goed oplet wat je doet en misschien zelfs een dutje doet in de kamer waarin je de hele dag doorbrengt. Dit komt omdat het het natuurlijke instinct van uw kat is om zijn territorium te verdedigen, en dat geldt ook voor u.

Tot slot

Katten verschillen niet van ons, of onze andere huisdieren, in die zin dat ze van nature meer tijd willen doorbrengen met de persoon van wie ze het meest houden. Als een kat een geïdentificeerde favoriete persoon heeft en die persoon ook kiest als slaappartner, is het geen wonder waarom.

Het is verwarrend wanneer uw kat een geïdentificeerde favoriete persoon heeft, maar ervoor kiest om met iemand anders te slapen. De reden voor deze keuze kan van alles zijn, van die persoon met het beste bed in huis tot die persoon die zich in het geheim met de kat verbindt tijdens geïmproviseerde avonturen midden in de nacht. Hoewel het ontmoedigend is om geen harige metgezel voor het slapengaan te hebben of niet de favoriete mens van een kat te zijn, wanhoop niet. Uw kat houdt waarschijnlijk van iedereen in zijn familie, ook van u!