boze kat

10 tekenen dat een kat je echt, echt haat

Katten kunnen grappige wezens zijn. Soms hebben ze grappige manieren om genegenheid te tonen - zoals een kopstoot geven tegen je hand - en ze hebben ook een aantal grappige manieren om hun ongenoegen te tonen, zoals op je kleding poepen of je krabben tot het bloedt. Zo grappig!

Hieronder vindt u een lijst met tekens waarop u moet letten om te weten of een kat u al dan niet mag. Als je een van deze tekens eenmaal ziet, betekent dit niet noodzakelijk dat je kat je haat, maar als het gedrag voorspelbaar wordt en als het wordt gecombineerd met deze andere uitingen van afkeuring van katten, is het waarschijnlijk een teken dat iemand niet je grootste fan is.

1. De kat sist, gromt, bijt of zet zijn nagels in je huid

Tekenen als deze zouden moeilijk te negeren moeten zijn. Hopelijk realiseer je je dat dit duidelijke tekenen zijn van het ongenoegen van een kat. Sissen, grommen, bijten of hun nagels in je huid steken, zijn vrij duidelijke aanwijzingen dat een kat niet blij met je is. Natuurlijk spelen sommige katten een beetje ruw, en de meeste katten zullen af ​​en toe een liefdesbeet geven, maar als je kat je hard genoeg bijt om de huid te doorboren, is dat een pissige kat.

2. De staart van de kat "ziet er gek uit" (verlaagd, opgeblazen of zwiepend)

Hoe kan een staart er "gek uitzien", vraag je je misschien af. . . maar als je eenmaal leert hoe je de staart van een kat moet lezen om zijn stemming te interpreteren, zal het leven met je kat veel gemakkelijker zijn. Soms is de gezichtsuitdrukking van een kat moeilijk te lezen (en sommigen beweren dat katten er altijd gek uitzien!), maar de staart verraadt hen vaak. Om te weten hoe een kat zich echt voelt, hoef je alleen maar naar zijn staart te kijken.

Als zijn staart in het rond zwiept, opzwelt, laag en stijf ligt of over de grond sleept, kan uw kat geïrriteerd, gestrest, defensief of angstig zijn.

Een beetje zwiepen met de staart is niet per se een slecht teken - soms is het speels - maar wanneer de staart heen en weer zwaait als een zweep, is dit meestal een teken om de kat met rust te laten.

3. De kat poept of plast op je spullen

Natuurlijk gebeuren er ongelukken, maar de kans is groot dat het helemaal geen "ongeluk" was. Van katten is bekend dat ze hun uitwerpselen gebruiken als communicatiemiddel. Sommige katten gebruiken hun kak als een haatbriefje om hun ongenoegen over te brengen. Als ze van streek zijn, "vergeten" katten vaak de kattenbak, en wanneer ze zich bedreigd of gestrest voelen, markeren ze hun territorium door op willekeurige plaatsen te urineren of muren te besproeien om er aanspraak te maken. Die kak op je kussen is waarschijnlijk een heel luide en duidelijke boodschap, een die precies betekent wat je denkt dat het betekent.

4. Ze negeert je of vermijdt oogcontact

Soms, als een kat iets niet lust, doet hij gewoon alsof het er niet is. Dit geldt ook voor mensen. Katten zijn erg bedreven in het negeren van personen. Als een kat weigert je in de ogen te kijken, als hij niet kijkt als je roept of niet reageert op je aanwezigheid, dan weet je dat je een persona non grata bent. Het is bijna alsof een kat je zou kunnen negeren.

5. De kat verdwijnt wanneer je langskomt

Katten zijn vaak onafhankelijke wezens, dat is waar. Toch houden zelfs de meest afstandelijke katten van een knuffel, of in ieder geval een maaltijd. Als je kat je nooit om genegenheid vraagt ​​en zelfs verdwijnt wanneer je de kamer binnenkomt, is de kans groot dat hij je expres vermijdt.

Katten verdwijnen als ze zich niet veilig voelen en sluipen weg als ze gestrest zijn. Als uw kat zich voor u verstopt, is dit een vrij duidelijk teken dat de kat niet wil dat u haar ziet en zij u niet.

6. Ze lijkt andere mensen leuk te vinden... alleen jou niet

Natuurlijk, het is normaal dat iemand een betere chemie en verstandhouding heeft met sommigen dan met anderen - dit geldt ook tussen mensen. Katten zijn berucht om het hebben van favorieten, en sommige katten zijn gewoon koeler dan andere, en warmen nooit veel op voor iemand. Maar als uw kat zich tot anderen wendt om geaaid te worden, maar u zelf consequent afsnauwt, naar anderen rent om "hallo" te zeggen, maar altijd wegsluipt wanneer u de kamer binnenkomt, is dit een duidelijk teken dat het probleem niet bij hen ligt, maar bij u.

7. Zijn oren worden plat en draaien naar achteren

Samen met de staart zijn de oren een ander veelzeggend kenmerk van de emotionele toestand van een kat. Wanneer die oren naar de zijkant draaien of naar achteren klappen, is dat een goede aanwijzing dat de kat zich scherp en defensief voelt.

8. Ze ontspant niet als jij in de buurt bent

Slaap plaatst een kat in een kwetsbare positie. Een gelukkige kat zal gaan liggen, ontspannen, dutten en zelfs zijn buik blootleggen terwijl hij slaapt. Hij zal geen van deze dingen doen als hij je niet vertrouwt. Hoe minder comfortabel een kat zich voelt, hoe kleiner de kans dat hij zijn waakzaamheid verslapt.

9. De kat zal niet aanraken of aangeraakt worden

Wanneer een kat je vertrouwt, zal hij veel fysieke uitingen van nabijheid geven. Hij zal je likken, wrijven, verzorgen en op je slapen. Maar als je een gevaarlijk wezen bent, laat een kat je niet dichtbij genoeg komen om schade aan te richten. Als een kat erop staat afstand te houden, is dat een goed teken dat de kat geen vertrouwen heeft in je bedoelingen. Als je geen kopstoten of beenwrijven krijgt, komt dat waarschijnlijk omdat de kat je motieven niet vertrouwt.

10. De ogen van de kat zijn verwijd of dun als een lijn

Wanneer de pupillen van een kat groot, rond en zwart (verwijd) worden, wordt dit meestal veroorzaakt door angst of opwinding. Wanneer de pupillen zich vernauwen tot nauwe spleten, is dit een teken van woede of opwinding. Dus hoe dan ook, de ogen van een kat kunnen je inzicht geven in hoe ze over je denkt.

Hebben katten wrok?

Volgens dierenarts Filip, koesteren ze niet echt wrok, maar ze herinneren het zich zeker wel. En het is algemeen bekend dat de herinneringen die het langst meegaan, de herinneringen zijn die gepaard gaan met pijn - door belediging of verwonding. Herinneringen die gepaard gaan met een sterke emotionele of fysieke reactie duren langer. Dus hoewel een kat geen wrok koestert op dezelfde manier als een mens, hangt hun overleving af van het onthouden en vermijden van bedreigingen, dus als je ooit een bedreiging voor een kat hebt gevormd - zelfs per ongeluk - kan dit een barrière voor je vriendschap worden met dat dier.

Zal een kat ooit vergeven?

Volgens John Bradshaw, auteur van Cat Sense: How the New Feline Science Can Make You a Better Friend to Your Pet: "Katten vergeven niet, en zodra ze beseffen dat een persoon hen angst of pijn bezorgt, blijven ze weg."