kat in een kartonnen doos

Een schoenendoos, een pizzadoos, een willekeurige kartonnen doos die over was van een bol.com-aankoop die je niet kon retourneren. Je kat houdt van ze allemaal. Je kat slaapt erin, zit erin (als ik pas, zit ik erin), of verstopt zich erin terwijl hij wacht tot je voorbij loopt, zodat ze je niet-klaar-voor-zomerbenen kunnen bespringen en krabben (geen oordeel hier, aangezien de pandemie maakte duidelijk dat scheren volledig wordt overschat).

Dus waarom houden onze katten zoveel meer van dozen dan van het ultra schattige kattenmandje van het boutique merk dat je waarschijnlijk niet had moeten kopen? Het antwoord heeft alles te maken met hun instinctieve verlangen naar comfort en veiligheid in combinatie met een geweldig uitkijkpunt voor het besluipen van prooien.

Wat is er aan dozen dan je kat zo leuk vindt?

Net zoals je als mensenkind met dozen speelde, speelt je kat er ook mee. Dozen zijn gewoon te leuk voor katten. Hier zijn een paar redenen die uw overgebleven dozen zo aantrekkelijk maken voor uw katgenoot.

Dozen zijn perfect om te verbergen

Lang, kort, breed of smal, ze hebben allemaal de perfecte maat omdat katten vloeibaar zijn. Katten hebben schuilplaatsen nodig, niet alleen voor hun plezier en verrijking, maar ook voor hun geestelijke gezondheid. Veilige ruimtes verborgen voor de drukte van huishoudens zijn een must voor elke kat om hun beste leven te leiden. Dozen die direct beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk zijn, vormen handige schuilplaatsen.

Dozen zijn gewoon comfortabel

Leef met een kat en je ontdekt hoe belangrijk het voor ze is om veel comfortabele rustplekken te hebben. Katten moeten zich veilig voelen als ze rusten, omdat ze instinctief altijd alert zijn dankzij hun kattenroofdier-DNA. Een doos biedt een gemakkelijke schuilplaats voor dutjes, en omdat ze vrij zijn van dekens met stroken of verwarde lakens, maken ze het een makkie voor je kleine carnivoor om snel te ontsnappen als dat nodig is.

Dozen zijn schoon (meestal)

Ook al geniet je kat af en toe van een siësta in een stinkende schoenendoos, meestal stinken dozen niet erg. Voor de kat die geur opmerkt, maakt dit een box een ideale plek om te loungen, terwijl het ook minder aantrekkelijk is voor andere potentiële roofdieren. Lege dozen bieden ook een schone ruimte, wat de voorkeur heeft boven katten die van een schone slaapkamer houden.

Hoe passen katten in dozen van alle formaten?

Katten zijn roofdieren en het vermogen om zich snel een weg te banen in een ruimte, ongeacht de grootte, is cruciaal voor hun succes. Katten die op jacht zijn naar kleine, snel bewegende prooien (of uw hand) moeten zich kunnen verstoppen en dan plotseling naar buiten springen en aanvallen, waarbij ze hun prooi in één snelle beweging vangen. Hun lichaam maakt dit mogelijk, omdat katten uniek flexibel zijn.

James R. Richard, een wetenschapper aan het Cornell University College of Veterinary Medicine, zegt dat katten zijn uitgerust met een wonderbaarlijk behendige lichaamsstructuur met een vrij zwevend sleutelbeen. Ze hebben ook een soepele ruggengraat met kneedbare schijven en schouderbladen die door spieren in plaats van door botten aan de rest van hun lichaam zijn bevestigd.

Je kan dus waarschijnlijk je geld besparen de volgende keer dat je een luxe kattenmand wilt kopen.